Att transportera cyklar och cykeldelar med bil

Att transportera cyklar och cykeldelar med bil

Ibland kan det vara så att man behöver transportera en cykel eller delar till cykeln. Det kanske inte alltid är så lätt att hantera en stor och otymplig cykel om den ska transporteras i bil. Men hur kan man transportera en cykel i eller på en bil?

Få hem cykeldelarna

Om det är så att man beställer delar till sin cykel från tooorch.com kan de ta mer eller mindre plats i bilen. Ofta är delarna så väl förpackade som möjligt, men en fälg till en cykel går inte att krympa i storlek. I regel är det dock inga problem att få in cykeldelarna i en vanlig personbil. Om det skulle vara så att man ska köpa en hel cykel som levereras i ett paket kan det genast bli lite svårare. Kanske får man öppna paketet för att stuva eller transportera cykeln på annat sätt.

Regler för cykelhållare på bilen

Det finns flera olika cykelhållare som kan användas på bilar. En del av dem fäster man på bilens dragkrok och för att kunna använda en sådan måste bilen självklart ha dragkrok. Det finns också cykelhållare som fästs i bilens bagagelucka. Nackdelen med de här typerna av cykelhållare är att man måste ta ner cykeln och hållaren för att kunna öppna bagageluckan.

Det finns också cykelhållare som fästs på bilens tak. Om man behöver öppna bagageluckan under resans gång eller om man kanske ska transportera flera cyklar kan det vara bättre att välja en sådan variant av cykelhållare.

Oavsett vilken cykelhållare man väljer gäller det att ha koll på vilka regler som gäller. Man får till exempel inte dölja bilens registreringsskylt under resan. Dessutom måste cykeln säkras som all annan last.

dante