Ta ett företagslån och köp en företagsbil

Ta ett företagslån och köp en företagsbil

Börjar det bli lite väl många företagsresor med din privata bil? Är du sugen på en företagsbil men känner att det saknas medel i företaget för att köpa en? Då kan du ta ett företagslån. Vi berättar allt du behöver veta om företagsbilar och företagslån här.

Enkelt att låna med hjälp av Krea

När du bestämt dig för att låna till en företagsbil är det inte helt lätt att hitta rätt i djungeln av företagslån som erbjuds. Då kan du ta hjälp av Krea företagslån som på ett smidigt sätt hjälper dig att hitta rätt låneaktör. Hos dem fyller du enkelt i hur mycket du vill låna och några enkla uppgifter om ditt företag. Det dröjer sedan bara 1-2 dagar tills du har löneförslag från olika banker och själv kan välja den som erbjuder bäst villkor. Hela tjänsten är dessutom kostnadsfri. I dagsläget erbjuds lån på upp till 4 miljoner kronor.

Så fungerar det med företagsbil

När du har dina pengar på kontot är det dags för dig att ge dig ut och leta efter en bra företagsbil. Då är det viktigt att du vänder dig till seriösa handlare så att allt går rätt till.

Du kanske dessutom funderar lite över hur det fungerar med en företagsbil? Då ska vi berätta det här.

Begreppen kring bilar som används i tjänsten kan vara något förvirrande. Det pratas bland annat om tjänstebilar, förmånsbilar, firmabilar och företagsbilar. När det är du själv som köper en bil med syfte att använda i arbetet i ditt eget företag så är det dock firmabil eller företagsbil som är de rätta termerna.

När du kör din bil i tjänsten är det viktigt att veta att det måste finnas en så kallad körjournal. Den visar hur långt och mycket du och dina eventuellt anställda har kört när ni arbetat. Denna information behövs för att du ska kunna redovisa rätt siffror till Skatteverket. En företagsbil är alltså inte till för att användas privat. Det är också viktigt att veta att bilen anses som en tillgång i företaget och därför bör tas upp i bokföringen.

Därför ska du våga låna till företaget

Att ta lån kan kännas skrämmande för många. Kanske är man rädd för att inte kunna betala tillbaka eller så känns det helt enkelt obekvämt att ligga ute med pengar. Då är det viktigt att du tänker på vilken nytta du får med hjälp av ditt lån. När du köper en företagsbil kan det till exempel innebära att du kan arbeta effektivare eftersom du snabbare kan ta dig från punkt A till punkt B. Lånet kan alltså på sikt ge dig mer pengar in i företaget.

Innan man tar ett företagslån är det viktigt att tänka på vilken nytta man kommer att få av det och hur det kommer att betala tillbaka sig. Ett företagslån ska alltid ses som en investering som kan ta företaget till nya höjder. Det är också viktigt att tänka på att aldrig låna mer pengar än vad du tror att du kommer att kunna betala tillbaka.

dante