Hitta den mest fördelaktiga bilförsäkringen för dig

Hitta den mest fördelaktiga bilförsäkringen för dig

Alla bilar behöver ha en så kallad trafikförsäkring för att få köras i trafiken, men förutom den behöver du även en bra bilförsäkring. Här berättar vi om varför det är viktigt, och dessutom om hur du väljer den bilförsäkring som är mest fördelaktig för dig.

Därför bör trafikförsäkringen kompletteras med en bilförsäkring

En trafikförsäkring är ett så kallat grundskydd som du måste ha. Skulle du inte ha en sådan kommer du att få lov att betala en avgift till trafikförsäkringsföreningen för varje dag som bilen varit oförsäkrad. Det är en kostnad som ofta kan uppgå till mycket höga summor. Problemet med att bara ha en trafikförsäkring är dock att den endast täcker skador som du som förare orsakar på andra trafikanter och deras fordon. Den täcker alltså inte de skador som du själv får på din bil. Den täcker inte heller om bilen skulle gå sönder av någon annan orsak. Det är anledningen till att du bör komplettera din trafikförsäkring med en så kallad halv- eller helförsäkring.

Så väljer du rätt försäkring för din bil

Det finns dock mängder av olika bilförsäkringar att välja bland och alla försäkringsbolag vill naturligtvis locka dig till sig med fagra löften, något som kan göra det ännu svårare att välja rätt. Då är det bra att veta att det finns smarta jämförelsetjänster som du kan vända dig till. En riktigt bra sådan är den som finns på Insplanet och smidigt jämför bilförsäkring åt dig så att du kan välja den som passar dig bäst. Att göra en jämförelse är mycket enkelt och kostnadsfritt. Allt du behöver göra är att ange ditt registreringsnummer, om du vill ha halv- eller helförsäkring samt hur många mil du kör per år. Du behöver också ange om du är under 25 år gammal, vilken typ av bostad du bor i och ditt telefonnummer. Sedan är det bara att klicka på jämför bilförsäkring så får du upp en rad försäkringar som passar dig. Då har du också möjlighet att kika närmare på vad de olika försäkringarna täcker och vad de kostar. Kom dock ihåg att det inte alltid är bäst att välja den allra billigaste försäkringen eftersom den kanske inte täcker det du önskar.

Smidigt att teckna försäkring

Hos Insplanet kan du inte bara jämföra olika försäkringar, det är även möjligt att teckna en försäkring direkt via sidan. Hela proceduren är mycket enkel. Du väljer helt enkelt ut den försäkring som du tycker passar dig bäst och väljer den. Därefter fyller du i när du vill att försäkringen ska börja gälla och klickar sedan på knappen “teckna försäkring”. Det är alltså inte svårare än så att teckna en trygg och prisvärd bilförsäkring till din bil. Med en sådan kan du sedan känna dig trygg med att du får ersättning när din bil skadas eller går sönder. Att vara utan bilförsäkring när olyckan är framme kan nämligen ofta bli en mycket dyr historia, ofta långt mycket dyrare än vad försäkringen är. Det är alltså inte värt att försöka spara pengar genom att undvika att teckna en bilförsäkring.

dante