Rekonda bilen

Rekonda bilen

Vi städar hemma, pysslar om växter, trädgård och annat med omsorg. Samma skötsel borde vi även ge bilen. En ren och fräsch bil mår helt enkelt mycket bättre och gör att både in- och utsida håller längre. Ta hand om din bil och lämna in den på rekond några gånger om året.

Vad innebär rekond?

En bra tidpunkt att lämna in bilen på rekond är under våren och mot slutet av hösten. Däremellan bör du själv se till att tvätta bilen ofta eftersom det blir svårare att få bilen ren när smutsen sitter i lager.

En rekond av bilen innebär en gedigen rengöring utförd av professionell personal som har stor vana av bilar. Vid en utvändig rekond är det först avfettning som gäller. Sedan schamponeras bilen samt vaxas för att få ytan blank och fin. Bilens gummilister, däcksidor och fönster behandlas med rätt typ av produkt för att ta bort smutspartiklar och fett. Invändigt dammsugs bilen noggrant och plastdetaljer rengörs.

Efter vinterkörningen då väglaget ofta är saltat är det ytterst viktigt att få bilen rengjord på djupet. Att låta en erfaren och professionell bilvårdsfirma göra rent bilen är en lönsam investering. Ett par rekonderingar om året skapar bättre förutsättningar för en lång livslängd på bilen.

dante