Porsche – en klassisk lyxbil

Porsche – en klassisk lyxbil

Lyx, flärd och glamour. Det är tre ord som många spontant förknippar bilmärket Porsche med. Biltillverkaren fyllde 70 år 2018 och har med andra ord en lång och spännande historia i bagaget.

Porsche filosofin

Ferry Porsche skapade sin egen drömbil när han lanserade den första bilen i hans eget varumärke, Porsche. Den perfekta sportbilen har sedan fortsatt att vara den drivande filosofin för biltillverkaren Porsche genom åren. Företaget beskriver sitt koncept som en princip där allting handlar om att få ut det mesta av allt. Ett annat uttryck som Porsche använder för att förklara grundstommen i sin verksamhet är “intelligent prestanda”.

911 – en ikonisk modell

Porsches stora genombrott som bilmärke kom i början av 60-talet då den berömda modellen 911 lanserades. Bilens klassiska design med stilfulla linjer blev snabbt ett signum för den tyska biltillverkaren. 911 är än idag ett stående inslag i Porsches produktion och för några år sedan hade en miljon exemplar av bilmodellen tillverkats.

Sortimentet expanderas ganska snabbt efter lanseringen av den ikoniska modellen 911. Numer tillverkar Porsche inte bara sportpräglade bilar utan även andra typer av bilar. Porsche Cayenne var den första modellen i biltillverkarens SUV-serie, vilken idag även inkluderar Macan. I Porsches sortiment finns även hybridbilar; Porsche Panamera samt 918 finns båda i hybridvarianter.

Att göra biltillverkningen mer hållbar och miljövänlig är ett viktigt inslag hos dagens stora aktörer i bilbranschen. I samband med Porsches 70 års jubileum 2018 presenterade biltillverkaren sin första eldrivna sportbil. Taycan är namnet på elbilen, vilket refererar till hästen som återfinns i Porches emblem. Porsches nuvarande VD Oliver Blume beskrev i samband med presentationen av Taycan bilen som en representation för frihet.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*