James Bond – klassiska bilar

James Bond – klassiska bilar

En Bond-film utan en häftig bil är ingen riktig Bond-film. Är det inte så? Redan i de första filmerna om den hemliga agenten 007 satte bilarna färg på filmen. Snygga bilar blev ett signum för de omåttligt populära agentfilmerna. Låt oss titta lite närmare på James Bonds bilar genom åren.

Aston Martin DB5

Ett bilmärke som kanske allra mest gjort sig känt som en klassisk Bond-bil är Aston Martin. DB5 är den mest berömda av dem som medverkat i filmerna om 007-agenten. Redan i början av 60-talet kunde vi se DB5 i “Goldfinger” som kom ut 1664. Samma bilmodell användes även i “Thunderball”, ”Golden Eye”, ”Tomorrow Never Dies”, ”Casino Royale”, ”Skyfall” och ”Specter”. En intressant anekdot är att James Bond körde en DB Mark III i böckerna, men filmproducenterna valde istället den nyare DB5 modellen.

Ford Mustang Mach 1

I 70-talets sista Bond rulle med titeln “Diamonds Are Forever” kör Sean Connery (som spelade James Bond) en Ford Mustang Mach 1 i röd färg. Bilmodellen lanserades 1971 och till filmen specialtillverkades en bil med ett tillval som uppkallades “Sportsroof”. Det är i den här bilen en av filmhistorians mest actionfyllda biljakter utspelar sig. Ford märkte en tydlig uppsving på försäljningssidan efter att Mustangen medverkat i Bond filmen.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*