Importera en “amerikanare”

Importera en “amerikanare”

Att samla på fina gamla bilar är ett stort intresse för bilfantaster. Men att fynda amerikanare hos din lokala bilhandlare blir en svår uppgift. Det är en nischad bilkategori som endast fåtalet handlare sysslar med. Därför kan det vara bättre att hitta andra alternativ till att köpa en fin gammal amerikanare.

Rätt kontakter

Ett stående tips för dig som vill köpa en klassisk amerikanare är att spana efter rätt kontakter. I Sverige är sammanhållningen i den här sortens kretsar stor och du kommer ganska snabbt att få hjälp på vägen. Kika runt på nätet där det finns flertalet forum och grupper där inbitna bilfantaster hjälper varandra med tips och råd. Erfarna samlare sitter ofta på värdefulla kontakter på plats i USA där den stora marknaden finns.

Mässor

Att besöka mässor och utställningar brukar vara ett smart drag i jakten på din drömbil. Finns det ekonomi för att resa över Atlanten och spana in potentiella objekt på egen hand är det väl värt sitt pris. Faktum är att majoriteten samlare har som vana att åka till USA för att köpa och importera amerikanska bilar.

Importen

När du köper en amerikanare från USA gäller det att saker och ting sköts på rätt sätt. På Skatteverket kan du läsa mer om vilka momsregler som gäller.

dante