Att driva en bilverkstad

Att driva en bilverkstad

Runt om i Sverige finns det flera bilverkstäder. En del av dem är större märkesverkstäder, andra är mindre och tar emot i stort sett alla typer av bilar. Men vad bör man ha koll på när man ska driva en bilverkstad?

Inredning i firmabilen

Det kan vara bra att ha en firmabil som kan rycka ut och göra enklare arbetsuppgifter längs med vägen vid behov. Det kan till exempel handla om däckbyten. Med bilinredning från worksystem blir det enkelt att ta med sig verktyg och annat på ett säkert sätt.

Ordning i verkstaden

I en verkstad är det viktigt att man håller ordning på sakerna. Det är inte lönsamt att lägga massor av tid på att leta efter verktyg som inte ligger där de ska. Om flera personer arbetar i verkstaden är det klokt att alla tänker på att lägga tillbaka sakerna där de hämtat dem.

Tidsbokning

När det gäller kunderna är det klokt att hålla reda på tidsbokningar och vad som ska göras med den aktuella bilen. Om man inte har koll på det och en kund plötsligt kommer in med en bil som man inte räknat med att laga just den dagen kan problem snabbt uppstå. Då finns det en risk att kunden istället väljer en annan verkstad.

Faktura eller kontant betalning?

Många verkstäder väljer att fakturera sina kunder. Det kan dock vara lite riskabelt. Att ta kontant betalning kan därför vara bättre i vissa fall.

dante