Olika typer av bilar

Olika typer av bilar

När det gäller bilar finns de i väldigt många varianter och storlekar. De har också olika användningsområden beroende på deras utseende, motor och andra specifikationer. Vilka är de vanligaste biltyperna och vad utmärker dem?

Bilar för vardagsbruk

Om man vill ha en bra bil för vardagsbruk finns det flera olika sådana hos Riddermark Bil och de kan se ut på olika sätt. De har dock vanligen inga trimmade motorer, de är inte extremt sänkta och så vidare. En bil för vardagsbruk är helt enkelt en bil som går lika bra att ta till stranden på sommaren, som till jobbet, till affären och till skogen för att plocka bär så länge vägen inte är allt för dålig. Ett plus är om bilen också är skön att åka långt i. Det är också bra om den är relativt billig i drift.

Fyrhjulsdriven bil

En fyrhjulsdriven bil är en bil som driver på alla fyra hjulen. Det betyder att man ofta kan ta sig loss även om två hjul spinner eller har grävt ner sig i snön. Om man kommer in på en lerig väg eller om man måste köra i mycket snö är fyrhjulsdriften ett stort plus. Det gäller dock att man vet hur man ska hantera den. Om man inte är van att köra fyrhjulsdrivet på is till exempel kan det bli riktigt farligt.

Terränggående bilar

En terränggående bil har en högre markfrigång och den är ofta också fyrhjulsdriven. Många gånger har den också olika skyddsplåtar som skyddar dess underrede. En terränggående bil kan ta sig fram även på sämre vägar och kanske även en bit in i skogen tack vare den högre markfrigången. Man bör dock köra försiktigt och tänka på att det fortfarande är en bil man kör och inte en skogsmaskin.

Bilar för banracing

En racingbil är gjord för att gå snabbt och den är främst tänkt att gå på bana. Markfrigången är ofta rejält låg och bilen är ofta tillverkad för att ha så lågt luftmotstånd som möjligt. Delarna är för det mesta tillverkade i lätta material och det kostar en hel del att reparera dem. Det finns också bilar som används i rally och liknande. Det är ofta vanliga bilar som byggs om och trimmas för att de ska gå fortare.

Elbilar

En elbil är en bil som drivs på el. Det finns bilar som endast drivs av el, samt hybrider som också har någon form av annat bränsle. Ofta skiljer sig elbilarna inte på andra sätt från vardagsbilarna annat än att de drivs via el istället.

A-traktor

En A-traktor är en bil som får framföras utan körkort. De får dock inte köra fortare än 45 kilometer i timmen och i de allra flesta fall krävs det ett förarbevis för att köra den. Mopedbilen ska också besiktigas i de allra flesta fall.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*