Få bilen att dofta gott

Få bilen att dofta gott

En ny bil doftar vanligtvis underbart. Ny läderklädsel och inte ett gruskorn i sikte på bilmattan. Men med tiden när barnen har kladdat ner baksätet, hunden har flämtat under varma sommardagar och du själv har tillbringat en del tillnyktrande och bakfulla stunder i bilen så omvandlas doften till skunklukt. Då är det dags för åtgärder så att du inte blir illamående så fort du öppnar bagageluckan. Det finns flera sätt att motverka dåliga lukter i bilen.

[IMAGE=bJCEZacl2nJ1.jpg]

Städa ofta

[IMAGE=bEurN9ecmrTa.jpg]

Ett enkelt råd men ganska självklart! Städar du insidan av bilen då och då slipper du unkna dofter och ingrodda fläckar. Detta är dessutom extra viktigt om du har barn eller husdjur. Dammsug, tvätta instrumentbräda och baksida av sätena och tvätta rent fläckar på säten och ryggstöd. Det finns flera bilprodukter att använda på såväl textil som läder. Har du läder ska du också tänka på att aldrig luta dig mot skinnet med bar hud eftersom fettet i huden och svett både skapar lukter och fläckar som är svåra att få bort. Skydda istället lädret eller sätet med en handduk eller liknande om du sitter i bar överkropp eller korta shorts.

[IMAGE=b1f2FtdWTXZ5.jpg]

De hederliga doftgranarna

De mest kända doftgranarna är Wunderbaum men idag har också ett flertal kopior och liknande produkter gjorts. Granarna hängs i bilen, oftast på backspegeln och sprider en skön doft. Dofterna är så många att du knappt kan räkna dem och även granarna kommer i trevliga färger. Dock kan en doftgran upplevas som lite kitsch och raggarlikt och då finns det andra doftspridare att ta till.

Poppy

En effektiv och snygg produkt som både sprider god lukt och glädje är flaskorna från Poppy. En doft och luftfräschare från Poppy ger ifrån sig en härlig lukt som sprider sig till det minsta utrymmet i bilen. Poppys luktfräschare består av små flaskor som liknar vanliga parfymflaskor. De ställs i bilen och du vrider om korken så att doften frigörs och sprider sig överallt. Genom att vrida olika mycket kan du själv bestämma hur stark du vill ha lukten i bilen.

Poppy är ett japanskt varumärke och är kända för att hålla länge. De kan användas i bilen men även i en båt eller lastbil och till och med hemma i vardagsrummet. Flaskorna är särskilt bra eftersom de är så små. Därför kan du ställa flera jämte varandra. Det finns till och med flaskor från Poppy med dioder som sprider både doft och ljus. Kanske något att tänka på inför nästa advent eller när du har en romantisk dejt och ska köra hem personen och vill ha en avskedskyss…

Flaskorna har en dubbelhäftande tejp under sig så att de kan ställas upprätt var som helst utan att ramla.

dante